Allereerst willen wij Familie Stoop van harte feliciteren met het 20- jarig jubileum van Arabian Horse Weekend! 

Wij bedanken jullie voor het vertrouwen en de fijne samenwerking van de afgelopen 20 jaar!
Met koffie en worstenbroodjes wordt het team van Stable & Rent dan ook altijd hartelijk ontvangen door de Familie
en na afloop van het evenement krijgen alle medewerkers een leuk verrassingspakket mee naar huis.
Gastvrijheid en Loyaliteit staat bij de familie Stoop dan ook hoog in het vaandel.

Arabian Horse Weekend is uitgegroeid tot een wereldberoemde show. Wat een inzet heeft de Familie Stoop al die jaren getoond.
Arabian Horse Weekend vond zijn oorsprong in de geboorteplaats van de Familie Stoop, Sint – Oedenrode.
De familie Stoop bestaat uit Pieter, Ine, hun dochter Annelieke Stoop-Hesen en haar man Ralf Hesen.

De familie Stoop heeft altijd geprobeerd het heft in eigen handen te houden, en dat deden ze in 2007 ook met de slingers van de winnaars: ze zijn ze zelf gaan maken. Zeven guirlandes voor de medaillewinnaars en één voor de Best of Show groeiden al snel uit tot maar liefst 52 voor de medaillewinnaars en drie Best of Show guirlandes in 2020. Stuk voor stuk handgemaakt door Pieter en Ine Stoop. Een gigantische klus waar maanden van tevoren aan wordt begonnen. En elk jaar proberen ze zo origineel mogelijk te zijn, iets nieuws te creëren en een verrassingselement voor de prijzen te behouden!

In 2018 was het de 15e verjaardag van het Arabian Horse Weekend. Natuurlijk waren er voor de winnaars mooie grote trofeeën en handgemaakte bloemenslingers. Ter ere van dit bijzondere jubileum was er ook een loterij waarbij dekhengsten met wereldberoemde hengsten te winnen waren. Een aantal van de resulterende veulens zijn sindsdien op het Arabian Horse Weekend geshowd! 

In 2020 zette Covid-19 de wereld op zijn kop. Veel shows gingen niet door, het seizoen leek verloren, mensen moesten thuisblijven. Toch stond de familie Stoop erop om wat vreugde en plezier te brengen tijdens dit uitdagende jaar en besloten ze dat hun show op de een of andere manier georganiseerd moest worden! Na het verplaatsen van de datum van mei naar augustus werd een nieuwe locatie gevonden die voor meer ruimte zorgde, zodat de regels en voorschriften van de overheid konden worden nageleefd. Dit beviel zo goed, dat de show definitief is verplaatst naar het Dutch Equestrian Estate in Schaijk. Deze ruime, luxe locatie biedt alles wat nodig is om nog grotere stappen te zetten om van het Arabian Horse Weekend de beste internationale show ter wereld te maken! 

Nadat de datum vanwege Covid in 2021 moest worden verplaatst naar augustus, was het Arabian Horse Weekend in 2022 terug op zijn reguliere datum in mei en kon het zijn status als een van de beste ervaringen voor jonge paarden terugwinnen.

Met meer dan 67.000 livestream views wereldwijd en bezoekers, eigenaren en keurmeesters van over de hele wereld mag het Arabian Horse Weekend zeker wereldberoemd genoemd worden!

 

Arabian Horse Weekend 2022: https://youtu.be/wqi4iTuLznQ